servicii profesioniste de curatenieProbabil nu exista multe persoane care sa nu aiba deloc nevoie de ajutor la curatenie. Chiar daca nu cheltuiti in mod frecvent pe un abonament de curatenie, probabil ati angajat la un moment dat o echipa de profesionisti care s-a ocupat de o sarcina pe care nu ati avut timp sau specializarea necesara sa o faceti cu resurse proprii. Nu conteaza cat de dedicat sunteti curateniei locuintei dvs, veti avea nevoie din cand in cand de ajutor.
Dupa parerea noastra, exista trei tipuri de activitati legate de curatenie, in functie de frecventa:
activitati zilnice sau saptamanale: spalatul vaselor, stersul prafului, curatarea toaletelor, a dusului, spalatul rufelor, maturatul, etc.
Activitati ocazionale si care ocupa mai mult timp: spalatul geamurilor, al perdelelor, covoarelor, lustruirea parchetului.
Activitati care se desfasoara rar sau care se desfasoara in caz de urgenta : curatatul cosurilor, curatarea mucegaiului sau a jgheaburilor.
Nu trebuie sa va simtiti vinovati daca apelati la echipe la de specialitate. Este mai bine sa alocati o suma de bani pentru aceste servicii decat sa va accidentati curatand singur cosurile de fum sau sa inhalati spori toxici de mucegai. Probail ca nu ar trebui nici sa pierdeti o sambata curatand geamuri. Bucurati-va de viata!
Iata lista noastra de 10 lucruri care pot fi lasate in seama specialistilor.

10: Draperiile, jaluzelele si obloanele
Expertii spun ca acestea ar trebui curatate cu aspiratorul si sterse cu buretele in mod regulat. Jaluzelele de metal si material sintetic trebuie scoase si spalate cu o perie de masina. Nu credem ca doriti sa faceti singur aceasta operatiune. Ar fi bine sa chemati o echipa de specialisti care sa va curete ferestrele si draperiile, jaluzelele sau obloanele.

9: Covoarele

Probabil sunteti constient de faptul ca aspirarea saptamanala a covorului poate da sezatia de curatenie a casei, insa nu este o curatare in profunzime. Aspirati astfel praful de la suprafata, insa lasati o mare parte din acesta la baza covorului. Cand realizati ca este timpul pentru o curatare in profunzime (ceea ce se va intampla probabil o data pe an) veti fi tentat sa inchiriati un aspirator cu apa cu care sa curatati singur. Este probabil mai ieftin, insa poate dura mult timp iar rezultatele nu vor fi similare cu cele obtinute de profesionisti. Acestia au echipamente si consumabile profesionale, asa ca acordati-le incredere.

 

8: Ferestrele

Probabil ca nu va doriti sa curatati ferestrele foarte des. Spre deosebire de mobilier si podele, acestea nu se murdaresc vizibil foarte repede. Ele se prafuiesc subtil pana cand intr-o zi va veti intreba unde este toata lumina naturala la care va asteptati. Spalatul acestora pe ambele parti, spalarea plaselor si a pervazurilor poate fi o operatiune destul de dificila. Curatarea de catre profesionisti poate parea scumpa, insa nu este nevoie sa cheltuiti aceasta suma foarte des.

7: Lustruirea podelelor

Spalarea podelelor nu este operatiunea dvs. favorita, insa nu este nici dificila si nici nu consuma foarte mult timp. Lustruirea acestora este insa cu totul altceva. Sigur, ati putea sa incercati sa faceti asta singur, insa de ce? Probabil va va durea spatele, iar daca faceti ceva gresit, puteti distruge podeaua. Mai bine apelati la specialisti si veti vedea cum podelele dvs. revin la viata.

6: Tapiteria

Mobila tapitata poate fi grav afectata mai ales daca aveti copii sau animale de casa. In afara de curatarea petelor si de aspirarea parului de animale, nu prea mai puteti face altceva singur. Daca apelati insa la o echipa de specialisti, acestia vor aduce substante si echipamente potrivite, iar treaba se va termina rapid si eficient.

5: Sistemele de ventilatie

Fiti foarte precauti in cazul in care sunteti instruit sa aplicati substante de curatare toxice pentru a curata sau preveni acumularea prafului in sistemele de ventilatie. Daca doriti sa curatati aerisirile/ sistemele de ventilatie, va sfatuim sa nu incercati sa faceti asta singur cu exceptia cazului cand aveti pregatirea necesara.

4: Cosurile de fum

Acestea trebuie curatate o data pe an inaintea inceperii sezonului rece sau ori de cate ori constatati acumulare de creozot pe peretii cosului. Daca va ganditi cumva sa le curatati singur, nici macar nu va faceti planuri in acest sens. Nu incercati sa curatati cosul cu nici un fel de aparat. Contactati o firma specializata. Singurul lucru mai rau decat sa va petreceti weekend-ul curatand casa, este sa il petreceti blocat in cosul de fum.

3: Jgheaburile

Curatarea jgheaburilor trebuie facuta de doua ori pe an (in general toamna si primvara), si, mai ales daca aveti multi copaci in jurul casei, nu va fi o sarcina foarte placuta. Sunt persoane care sustin ca aceasta activitate este una care se poate face si cu resurse proprii, insa noi nu facem sigur parte din aceasta tabara. Sigur exista metode mai placute de a va petrece sambata decat stand pe o scara si curatand jgheaburile.

2: Activitatea de organizare

Ajutor din partea unor profesionisti
Aveti nevoie de o persoana cu abilitati de organizare? Sigur veti gasi un specialist care sa va ajute in acest sens.
Pesoanele care au probleme moderate de organizare, vor putea sa le rezolve singure daca au destul timp si spatiu. Dar daca lipsa dvs. de organizare determina aparitia haosului in viata dvs., este nevoie sa apelati la ajutor specializat. Organizatorii profesionisti pot indeparta lucrurile nedorite din casa dvs, dar pot deasemenea sa si elimine stresul si sa il inlociuasca cu ordine si calm.

1: Curatarea mucegaiului

Cu resurse proprii
Daca decideti sa eliminati singur mucegaiul, exista o metoda specifica care implica carpe, saci de gunoi, galeti, clor, aparate de deumidificare si masti, precum si saci HEPA.
Insa, incercarea de a curata mucegaiul singur poate fi periculoasa pentru sanatatea dvs. Desigur puteti elimina relativ usor mucegaiul de pe cabina de dus, insa daca exista mucegai pe o suprafata mai mare de 3 m2 , mai ales daca este de tipul toxic, de culoare neagra- verzuie, trebuie sa contactati un profesionist. Profesionistii vor inspecta zona, vor elimina mucegaiul si se vor asigura ca mucegaiul nu reapare.