curatenie generala blogMă consider o persoană destul de ordonată şi curată. În cursul săptămânii fac tot ce pot sa fac ordine şi să desfăşor toate operaţiunile de întreținere necesare pentru a menţine casa curată. Totuşi, inevitabil în week-end este nevoie să demarez proiecte de curățenie care îmi ocupă o jumătate de zi. În week-end! Pe măsură ce trece timpul şi se apropie week-endul se adună din ce în ce mai multe lucruri de curăţat în casa mea. Îmi imaginez că nu sunt singura care duce această bătălie continuă pentru a-mi păstra casa curată.
Frecvenţa cu care o cameră din casă trebuie curăţată depinde de scopul în care este folosită camera şi de frecvenţa folosirii acesteia. Oricât aş încerca să mă auto-conving că îmi menţin casa curată prin operaţiuni zilnice, ar trebui totuşi să dedic mai mult timp acestora pentru ca la finalul săptămânii să nu fie nevoie să fac o curățenie majoră. Pentru cei dintre noi cărora nu le face plăcere să facă menaj, cheia pentru a face mai puțin este să faceţi câte puţin în fiecare zi. Aceste sarcini zilnice în general nu vă vor ocupa mai mult de 30 minute zilnic.
Să începem cu sufrageria şi dormitorul. Pentru a conferi dormitorului un aspect ordonat, faceţi patul în fiecare dimineaţă şi strângeți lucrurile care nu sunt la locul lor. În camere, ştergeţi amprentele de pe rafturi şi mese. O dată pe săptămână ștergeți de praf mobila şi tablourile, echipamentele electronice şi oglinzile şi aspiraţi podelele, covoarele şi pavimentele.
Însă ce facem cu spațiile care se folosesc şi murdăresc mai des, cum ar fi bucătăria şi baia?. Ne ocupăm şi de acestea în articolele urmatoare.