curatenie in bucatarieBucătăria este cea mai des folosită cameră din casă. Aici nu doar gătim şi mâncăm, ci petrecem şi timp din când în când. Deoarece frecvenţa curătării bucătăriei depinde de cât de des este folosită, curătarea din mers este cea mai bună opţiune. De exemplu, dacă spălaţi vasele imediat după ce gătiţi, acestea nu se vor mai aduna.
Acelasi lucru este valabil şi pentru blaturi şi aragaz. Curăţaţi-le de fiecare dată după utilizare. Utilizaţi un lichid de vase delicat sau o solutie cu pulverizator pentru a îndepărta reziduurile şi grăsimea uscată. Pentru petele mai rezistente, folosiţi un burete abraziv. În cele din urmă, spălaţi podelele şi pavimentele, astfel încât să nu se murdărească la curăţarea altor suprafeţe .
Alte operatiuni pot fi lăsate pentru curăţenia săptămânală. Acestea includ: stergerea urmelor de pe uşile dulapurilor şi aparatele electrocasnice, ştergerea scurgătorului de vase şi spălarea gresiei cu mopul. Atunci când curăţaţi, alegeţi un punct de pornire (cum ar fi aragazul) şi lucraţi de sus în jos şi de la dreapta spre stânga în aşa fel încât să nu rataţi nici o pată.
Cuptorul şi frigiderul trebuie şterse de fiecare dată când se varsă ceva, pentru a preveni curăţarea ulterioară mai intensivă. Dacă gătiţi des la cuptor, curăţaţi-l o dată la 2 pana la 12 săptămâni. Dacă cuptorul are opţiunea de auto-curăţare, rulaţi acest program şi sterge si apoi surplusul de cenuşă. Dacă cuptorul nu are optiunea de auto-curăţare, utilizaţi o substanţă de curăţare a cuptorului şi o perie pentru a curăţa cuptorul. Atenţie! Bucătăria trebuie ventilată în cursul operatiunii de curăţare a cuptorului.


În frigider, monitorizaţi datele de expirare ale produselor şi aruncaţi-le pe cele expirate. Ştergeţi rafturile cu apă şi lichid delicat de vase, cel puţin o dată pe lună.

Curăţarea coşului de gunoi

Deoarece utilizaţi coşul de gunoi pentru a scăpa de gunoiul din casă, este bine să îl curăţaţi cel puţin o dată la două luni. Atunci când mâncarea iese din sacul coșului şi atinge suprafaţa coșului de gunoi, acesta poate dezvolta mucegai. Pentru a curăţa cosul de gunoi, este bine să îl scoateti din casă şi să îl curăţaţi cu furtunul dacă este posibil. Utilizaţi şi un dezinfectant de bucătărie pentru a elimina bacteriile şi mirosurile.