ingrijirea meseiDaca va hotarati sa intretineti singuri mobilierul in loc sa apelati la o firma specializata de curatenie, trebuie sa urmati pasii de mai jos.

Mai intai, evitati folosirea substantelor abrazive sau foarte acide, deoarece acestea pot deteriora suprafata. intotdeauna verificati cu producatorul ce produse pot fi folosite pentru intretinerea mobilierului!
Nu stergeti mobilierul cu nici un fel de produse pe baza de apa si aveti de asemenea grija sa nu varsati apa pe masa, deoarece aceasta distruge lacul/ luciul. Protejati intotdeauna masa cu fata de masa, servete etc. Puteti sa le indepartati dupa ce ati servit masa.
Aplicati un produs de tratament pentru lemn pe o carpa si stergeti masa. Aceasta operatiune trebuie repetata la cateva luni, pentru a mentine luciul mobilierului.

Cum sa curatati in cazul in care ati varsat ceva pe masa

Curatati imediat dupa ce accidentul s-a produs. Indepartati cu o carpa umeda orice reziduuri si apoi stergeti cu o carpa uscata.
Cum sa ascundeti zgarieturile

Utilizati o nuca al carei miez sa aiba o culoare similara cu cea a mobilei. Frecati miezul de nuca orizontal pe zgarietura. Apoi utilizati iod pe un betisor de urechi pentru a inchide culoarea. Se poate sa fie nevoie de mai multe straturi de iod pentru a ajunge la culoarea dorita.

Cum se curata urmele de apa

Puneti putina maioneza pe urma lasata de apa si lasati-o peste noapte. Dimineata, stergeti si reaplicati daca este necesar.

Cum sa curatati o masa cu blat de sticla

Pentru o curatare rapida, aveti nevoie de o carpa care nu lasa scame si o galeata de apa cu sapun. Spalati ambele suprafete ale sticlei si apoi stergeti cu o carpa curata.
daca blatul are rama de lemn, utilizati o solutie de curatare multi-suprafete. Pentru o curatare mai in profunzime, puneti intr-o sticla un pahar cu apa, un pahar de alcool si o lingura de otet alb. Aplicati solutia pe blat si stergeti cu o carpa care nu lasa scame. Pentru murdarie rezistenta, folositi o solutie de curatat care este mediu abraziva pentru sticla si alte suprafete dure.
Pentru a curata sticla murdara de reziduuri minerale, aplicati un strat de vaselina si lasati sa actioneze 2 ore. stergeti si apoi spalati suprafata cu solutie de apa si sapun.